Ingredienten:
Runderlappen | 1000 gr |
Uien | 1 st |
Laurier | 1 a 2 blaadjes |
bloem | 1 el |
Zout | Naar smaak |
Peperkorrels | 2-3 st |
Bereidingswijze:
Snijd de runderlappen in stukken en verwijder alle harde stukken. Snipper de ui grof. Neem een braadpan met deksel en doe er wat boter in. Zet op hoog vuur en laat de boter goed heet worden. Strooi wat zout en peper op de stukken vlees. En bak de stukken vlees in twee delen mooi bruin, hoeft niet gaar te zijn. Doe al het vlees in de pan en zet het vuur laag. Voeg de eetlepel bloem toe en gaar even door. Vul aan met voldoende water en voeg de laurier en de peperkorrels toe.
Zet de deksel half op de pan en laat het lekker stoven. roer af en toe en indien nodig vul met water aan. Als het vlees helemaal gaar is breng dan op smaak met zout en/of stukje bouillon blokje.
Heerlijk met brood of friet. Of gewoon als vlees bij een warme maaltijd.