Ingredienten:
Champignons | 1 bakje |
Rode ui | 1 st |
Tomaten | 2 st (niet te groot) |
Erwten | 1 klein blikje of half potje |
Groene chili | 1 st |
Gember | 2 cm stukje |
Knoflook | 4 tenen |
Kashmiri Red Chili poeder | Naar smaak |
Kurkuma | Naar Smaak |
Zout | Naar smaak |
Peper | Naar smaak |
Bereidingswijze:
Was de champignons en snijd ze in vieren. Voeg zout, kurkuma en kashmiri red chili poeder toe. Meng goed door en zet apart. Snijd de ui, tomaten, green chili, gember en knoflook in grove stukken. Neem een snelkookpan en voeg ongeveer 2-3 eetlepels olie toe. Bak de champignons goudbruin. Neem ze uit de pan en zet apart. Doe een eetlepel olie in dezelfde pan (niet schoonmaken) en bak de ui, tomaten, chili, gember en knoflook in ongeveer 2-3 minuten op hoog vuur gaar. Haal uit de pan en laat ietsje afkoelen. Pureer de groenten (niet te fijn).
Neem dezelfde pan en voeg wat ghee (boter) toe. Doe het groenten mengsel erin en fruit tot de olie loskomt. Breng op smaak met zout, kurkuma en kashmiri red chili poeder. Voeg de champignons en erwten toe en kook het even kort in de groenten pasta. Voeg wat water toe en gedroogde kasuri methi (of koriander blaadjes). Geef het 1-2 whistles.
Als je geen snelkookpan hebt gebruik dan een kleine braadpan en kook tot de jus op de juiste dikte is. Heerlijk met paratha en rijst.