
Ingredienten:
Kipfilet | 2 st |
Andouille | 175 gr |
Tasso ham | 120 gr |
Uien | 1 1/2 kop |
Paprika | 1 1/2 kop |
Tomaten | 450 gr |
Bosuitjes | 1/2 kop |
Bleekselderij | 11 1/2 kop |
Knoflook | 2 teentjes |
Tomatensaus | 240 gr |
Kipbouillon | 2,4 dl |
Olie | 2 el |
Zout | 1 tl |
Zwarte peper | 1/2 tl |
Cayennepeper | 1/2 tl |
Tijm | 1 1/2 tl |
Bereidingswijze:
Snijd de kip, andouille en de tasso in blokjes. Snipper de paprika, uien, bosuitjes
en bleekselderij. Ontdoe de tomaten van het zaad en snijd ze in blokjes. Meng in
een schaal de zout, peper, cayennepeper en de tijm. Doe de kip hierbij en meng goed.
Verhit de olie in een braadpan en roerbak de kip bruin. Voeg de selderij, ui, paprika,
en knoflook toe. Fruit dit even goed mee. Voeg de ham, worst, tomaten, tomatensaus
en bouillon toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en
kok totdat de tomaten zacht zijn en het mengsel iets ingekookt is, waardoor een
volle rode saus ontstaat. Proef en breng op smaak. Voeg de bosui en serveer met rijst.
Opmerking:
Let op dat de Jambalaya niet te nat is.