
Ingredienten:
Korianderpoeder | 2 tl |
Komijnpoeder | 2 tl | Kruidnagelpoeder | 1 tl |
Paprikapoeder | 2 tl |
Cayennepeper | 1 tl |
Geelwortel | 1 tl |
Kaneelpoeder | 1 tl |
Uienpoeder | 1 tl |
Knoflookpoeder | 1 tl |
Zwarte peper | 1 tl |
Gemberpoeder (Djahé) | 1/2 tl |
Kardemom gemalen | 1/2 tl |
Nootmuskaat gemalen | 1/2 tl |
Zout | 2 tl |
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar en stop in een potje.
Opmerking:
Gebruik de kruidenmix bv in een marinade. Per 1 kg vlees;
Meng 4 el shoarmakruiden met 4 el olie, 3 el citroensap, 2 tenen geperste knoflook en 2 el griekse yoghurt.
Laat de marinade minimaal 2 uur intrekken. Rooster het vlees aan een pen op de bbq onder indirect vuur.